18:00

Gällstad/Dalstorp

Tredje raka segern för U-laget

Sen söndagsmatch i Borås. Då är det inte alltid lätt att tagga till, och nog var det lite slött på sina håll...

Det blev en tempofattig historia på Kronäng Arena, men när GFK väl satte fart gick det undan. Efter intetsägande inledande 27 minuter satte GFK fart på lädret. Två gånger om inom två minuter gick bollen från vänster upp till anfallare (Elvin/Mattias) som slog bollen i djupet på Lias Gustafsson som behärskat avlutade till 0-1 och 0-2. Någon minut senare får Lias chansen från straffpunkten att sätta dit sitt hattrick, sedan en liggande Kronängsspelare fått bollen på armen när Elvin försökt komma till skottläge. Inga besvär för Lias som rullar in bollen till 0-3. Ett hattrick på drygt fyra minuter. En imponerande bedrift av 14-åringen (som om två veckor fyller 15).

I inledningen av den andra reducerar Kronäng till 1-3 när en hörna når en fristående Kronängspelare vid den bortre stolpen. I den 57:e minuten tilldelas GFK en ny straff sedan Lias blivit lite klantigt nergjord när han löper ut från straffområdet. Kaptenen för dagen, Rasmus Grönkvist, väljer att själv ta hand om straffen. Och som han gör det! Rätt upp i krysset och 1-4 på resultattavlan. Kronäng reducerar sedan på nytt med en ny nick till 2-4 i den 73:e minuten men bara två minuter senare utökas ledningen på nytt när Albin Ek slår ett inlägg som Arvid Bygård trycker dit, 2-5. Det blir ändå en del nerv mot slutet när Kronäng får två snabba straffar och kan reducera till 3-5 och 4-5. Till slut stänger Linus Håkansson igen butiken när han gör 4-6 från nära håll på en retur.

När vi ändå nämner kommande födelsedagar får vi även passa på att gratta Anton Andersson som imorgon fyller "systemet-ålder". Detta firades under lördagen och kanske var det en av anledningarna till det som nämns i ingressen...